Når du ringer til NK Bioenergi er det ofte Mette som tar telefonen. I disse dager er det mange telefoner fra kunder som benytter fyringsolje og lurer på hva de skal gjøre i forbindelse med forbudet mot fossil fyringsolje fra 2020. Vi har tatt en prat med Mette om hvilke spørsmål hun får i denne forbindelse.
Er det mange som ringer og har spørsmål om biofyringsolje om dagen?
Ja, nå er det merkbart flere som ringer og lurer på hva de skal gjøre med oljefyren sin fra 2020. Er nok mange som er fornøyde med den løsningen de allerede har og har utsatt å gjøre noe til fristen nærmer seg. Har også inntrykk av at det er litt mangel på informasjon der ute, da det ikke er helt åpenbart hva de nye reglene egentlig innebærer. For eksempel er det skapt et inntrykk av at selve oljefyringsanlegget blir forbudt fra 2020, og det stemmer ikke.
Hva innebærer de nye reglene da?
Den nye forskriften innebærer at det er bruk av fossil olje som ikke lenger er tillatt fra 2020. Selve oljefyren kan kundene beholde. De må bare bytte produkt det fyres med; fra fossil fyringsolje til biofyringsolje.
Og hvordan gjør man det da?
Da kan du ringe oss i NK Bioenergi så setter vi deg i kontakt med en fyringstekniker for en inspeksjon av oljefyren. Fyringsteknikeren inspiserer anleggets tekniske stand og vil normalt bytte pakninger og filter før du fyller opp tanken med biofyringsolje. Inspeksjonen tar normalt i underkant av en time det er ingen stor sak. I noen tilfeller anbefales det å rense tanken, men dette vil i så fall bli avklart under inspeksjonen som fyringstekniker foretar.
For de aller fleste kunder er denne løsningen mye billigere enn alternativene som eksempelvis varmepumpe.
Hva med prisen på biofyringsolje sammenlignet med vanlig fossil fyringsolje?
Prisen på bioolje har over lengre tid nå vært ca. lik prisen på fossil fyringsolje, men prisene på begge produktene svinger med tilbud og etterspørsel. Har inntrykk av at dette ofte er en positiv overraskelse for mange. Virker som mange forventer at prisen på det miljøvennlige produktet er vesentlig dyrere, noe det altså ikke er. Det gjør jo regnestykket for konvertering fra fossil til bio enda hyggeligere.
Er biofyringsolje så miljøvennlig som det høres ut, og hva med kvaliteten?
Til dette er svaret at produktet er produsert av raps og kvaliteten oppfyller den internasjonale produktstandarden EN 14214. Produktet vi selger møter bærekrafts-kriteriene som definert av EU og fortrenger ikke matproduksjon. Kundene kan dermed ha helt ren og grønn klimasamvittighet når de varmer opp bygget med fornybar energi!
Ønsker du å konvertere oljefyren din fra fossil fyringsolje til biofyringsolje, eller har spørsmål, hører vi gjerne fra deg! Du når oss på 900 41 800 eller epost post@nktransport.no